Fondant czekoladowy
TM6 TM5

Fondant czekoladowy

4.8 (874 oceny)

Składniki

  • 90 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia kokilek
  • 150 g cukru trzcinowego, drobnego
  • 95 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 żółtko

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1491.3 kJ / 356.4 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
38.8 g
Tłuszcz
21.1 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Błonnik
2 g
Sód
28.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy