
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia kokilek
- 150 g cukru trzcinowego drobnego
- 95 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 żółtko
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 356.4 kcal / 1491.3 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Sód
- 28.8 mg