
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
650 g ogórków bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
1 szczypta soli
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
1 ząbek czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru
-
15 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oleju sezamowego, prażonego
-
60 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem posiekanej
-
70 g ziaren sezamu, czarnego
-
olej rzepakowy do smażenia
-
4 łyżeczki pasty wasabi
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150 g każdy)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
714 kcal /
2989 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
757 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 Min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 Min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 Min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 Min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 Std.
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 Min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 Min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 Min
Tantanmen Ramen
45 Min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 Std.
Miso carbonara z makaronem udon
30 Min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 Min