Urządzenia i Akcesoria
Tarta porowo-serowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 kawałków
Składniki
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
140 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
45 g wody
-
⅔ łyżeczki soli
-
75 g sera żółtego, np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki75 g sera gruyère pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
230 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
110 g mleka
-
2 jajka
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
433.9 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1473.7 kJ /
352.2 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
4 godz.
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min