Urządzenia i Akcesoria
Tarta limonkowa (Key Lime Pie)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 kawałków
Składniki
-
200 g herbatników pełnoziarnistych
-
20 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
10 g wody
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
400 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 łyżka skórki z limonki, otartej
-
150 - 180 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z ok. 5 szt.)
-
4 żółtka
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
174.5 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1370.4 kJ /
327.5 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Comfort food
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Aperol slush
5 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM5)
55 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min