Urządzenia i Akcesoria
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
Ciasto
-
130 g wody letniej
-
¾ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
220 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
25 g cukru
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
2 cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół
-
200 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżka sosu sojowego
-
½ łyżki białego wina, półwytrawnego½ łyżki wina ryżowego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
5 g cukru
-
1 szczypta przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
-
1 łyżka oleju sezamowego
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
490 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1115.9 kJ /
266.7 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pielmieni
1 godz. 10 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Boczek z kimchi
35 min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.