Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g czerwonej cebuli, przekrojonej pionowo na pół
- 260 g wody
- 260 g białego octu winnego
- 20 g cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 461.6 kJ / 110.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1300.8 mg
Alternatywne przepisy
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2h 30min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 Std. 30 Min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
25min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 Min
Kiszone rzodkiewki (TM6)
72 Std. 30 Min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2h
Szybka pizza neapolitańska
50min
Duszona młoda kapusta
45 Min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 Min