![Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g) Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F968E2D9-235C-40C7-A022-285F317A6C6A/Derivates/237329FA-74CC-4F6A-BBB4-85C0C897378B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 550 - 1000 g pasternaku, pokrojonego na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 313.8 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20 Min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 Min
Gotowanie na parze pasternaku (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 Min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 Min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 Min