Urządzenia i Akcesoria
Balsamic salmon and zucchini noodles (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
zucchini 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)500 g
-
olive oil1 tbsp
-
balsamic vinegar70 g
-
white wine80 g
-
honey60 g
-
Dijon mustard20 g
-
fresh rosemary leaves only1 tbsp
-
garlic cloves2
-
fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 150 g each)4
-
sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 - 2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
397.5 mg
Białko
32.3 g
Kalorie
1862.6 kJ /
445.2 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta alla Vodka
15 min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Grab 'n' go muesli bites (Diabetes)
25 min
Mac and Cheese (TM7)
20 min
Pad Thai
1 godz.
Lemon pepper chicken with zoodles (Thermomix® Spiralizer, TM5)
30 min
Chips on a stick (Thermomix® Spiralizer)
45 min
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
20 min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz.
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Cauliflower hummus with green vegetables
1 godz.
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 godz. 25 min