Baked Salmon with Spiralized Zucchinis

Baked Salmon with Spiralized Zucchinis

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • zucchinis slender type, approx. 5 cm in diameter
    800 g
  • lemon juice of ½ lemon and ½ cut in slices (5 mm)
    1
  • fresh skinless salmon fillets (approx. 150-200 g each)
    4
    4 frozen skinless salmon fillets, (approx. 150-200 g each)
  • salt
    ½ tsp
  • fresh parsley leaves cut in pieces, plus extra for garnishing
    20 g
  • garlic cloves
    4
  • sun-dried tomatoes in oil drained, oil reserved
    100 g
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 485.3 kcal / 2030.4 kJ
Białko 36.6 g
Tłuszcz 28.4 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 469.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...