Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice

Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice

4.4 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Hollandaise Sauce
  • water
    15 g
  • lemon juice
    30 g
  • unsalted butter diced
    225 g
  • egg yolks from large eggs
    4
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    1 pinch
Salmon, Asparagus and Rice
  • coriander leaves
    30 g
    30 g fresh parsley leaves
  • lemon thin peelings of zest only
    1
  • jasmine rice
    285 g
  • water
    1000 g
  • onion powder
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • fine sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • green asparagus
    340 g
    340 g broccoli florets
  • fresh salmon fillets, skinless (approx. 3 cm thick)
    450 g
  • lemon juice
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 903 kcal / 3778 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 672 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...