Seafood bisque

Seafood bisque

4.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • large raw prawns (250 g), peeled and deveined, reserving heads and shells
    10
  • unsalted butter
    50 g
  • onion cut into halves
    1
  • carrot cut into pieces
    1
  • celery stalks cut into pieces
    2
  • garlic clove
    1
  • fresh thyme
    3 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish
    3 sprigs
  • water
    750 g
  • dry white wine
    50 g
  • rice of choice
    30 g
  • tomato paste
    30 g
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • cayenne pepper (optional)
    1 - 2 pinches
  • fresh scallops
    8
  • fresh skinless, boneless salmon fillet cut into cubes (3 cm)
    1
  • calamari tubes cut into rings
    1 - 2
  • pouring (whipping) cream
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321.9 kcal / 1346.6 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 836 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...