Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 large raw prawns (250 g), peeled and deveined, reserving heads and shells
- 50 g unsalted butter
- 1 onion, cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 750 g water
- 50 g dry white wine
- 30 g rice, of choice
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 - 2 pinches cayenne pepper (optional)
- 8 fresh scallops
- 1 fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 calamari tubes, cut into rings
- 50 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1346.6 kJ / 321.9 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 836 mg
Alternatywne przepisy
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5min
Festive lobster pâté
4 godz. 45 min
Floating islands
1h
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2h 40min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
Brak ocen
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Hearty seafood chowder
45min
Lemon Pound Cake
2h
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35min