Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 large raw prawns (250 g), peeled and deveined, reserving heads and shells
- 50 g unsalted butter
- 1 onion, cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 750 g water
- 50 g dry white wine
- 30 g rice, of choice
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 - 2 pinches cayenne pepper (optional)
- 8 fresh scallops
- 1 fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 calamari tubes, cut into rings
- 50 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1346.6 kJ / 321.9 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 836 mg
Alternatywne przepisy
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35 min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Madurese Chicken Satay
1h 30min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Fish soup
40 min
Sous-vide Octopus Salad
8u.
Browned pork mince
20min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20 min