Thai Steamed Fish With Lime

Thai Steamed Fish With Lime

4.8 250 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • fresh coriander leaves only
    1 tbsp
  • garlic cloves
    10
  • bird's eye chillies (chilli padi) adjust to taste
    5
  • fresh red chillies deseeded
    2
  • sugar
    1 tbsp
  • lime juice (approx 4 limes)
    50 g
  • fish sauce
    3 tbsp
  • water
    600 g
  • homemade chicken stock powder
    1 tsp
  • fresh lemongrass
    4 stalks
  • barramundi fish (siakap) (1 whole fish), gutted and descaled, scored (see tips)
    600 g
  • fresh green lime cut in thin slices, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 120 kcal / 502 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...