Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Teriyaki Glaze
- 30 g fresh ginger, peeled and sliced (see Tip)
- 100 g Japanese soy sauce (or shoyu)
- 60 g mirin
- 100 g maple syrup, pure
- 520 - 680 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless, cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
Salmon with Broccoli and Rice
- 250 g rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 1000 g water
-
340
g broccoli florets, cut in 3-4 cm florets
lub 340 g sugar snap peas - black sesame seeds, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 green onion, thinly sliced, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1499.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 godz. 5 min
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15 Min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1 Std.
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Buddha Bowl with Chicken
1 Std.
Bibimbap burrito
45min
Pineapple Teriyaki Salmon
30min
Korean Beef Bowl
1 Std.
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Tomato and Feta Pasta
50min