Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Teriyaki Glaze
- 30 g fresh ginger, peeled and sliced (see Tip)
- 100 g Japanese soy sauce (or shoyu)
- 60 g mirin
- 100 g maple syrup, pure
- 520 - 680 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless, cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
Salmon with Broccoli and Rice
- 250 g rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 1000 g water
-
340
g broccoli florets, cut in 3-4 cm florets
lub 340 g sugar snap peas - black sesame seeds, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 green onion, thinly sliced, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1499.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Smoked Salmon Lemon Pasta Second Bowl
35 min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1h 5 min
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20 min
Avocado Tuna Salad
5 min
Cranberry Vinaigrette
5 min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2h 50min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 min