Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli

Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli

4.6 64 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Marinade and Teriyaki Glaze
  • fresh ginger peeled and sliced (see Tip)
    30 g
  • Japanese soy sauce (or shoyu)
    100 g
  • mirin
    60 g
  • maple syrup, pure
    100 g
  • salmon fillet, fresh, skin on or skinless cut into 4 filets 130 g-170 g ea.
    520 - 680 g
Salmon with Broccoli and Rice
  • rice white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
    250 g
  • water
    1000 g
  • broccoli florets cut in 3-4 cm florets
    340 g
    340 g sugar snap peas
  • black sesame seeds (opcjonalnie) toasted, to garnish
  • green onion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665.2 kcal / 2783 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 74.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 1499.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...