Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 oz unsalted butter, cut into pieces
- ½ oz vegetable oil
- 10 oz Andouille sausage, cut into pieces (1 in.)
- 1 tsp paprika
- 8 oz baby red potatoes, cut into pieces (1 in.)
- 18 oz seafood stock
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp oregano
- 1 tsp thyme
- ½ tsp chili flakes
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ear of corn, cut into rounds (1 in.) (approx. 8 oz)
- 14 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
- crusty bread, to serve
- chopped parsley, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1394.1 kJ / 333.2 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1277.7 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1h 5min
Chicken and Peach Flatbreads
35min
Pineapple Cinnamon Drink
35min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 Min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 godz. 10 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Buddha Bowl with Chicken
1h
Gochujang Ramen Noodles
30min
Sichuan spaghetti
50min
Fish and Chips
30min
Boston Clam Chowder
55 Min