
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only plus extra, chopped, to garnish
- 1 oz unsalted butter cut into pieces
- ½ oz vegetable oil
- 10 oz Andouille sausage cut into pieces (1 in.)
- 1 tsp paprika
- 8 oz baby red potatoes cut into pieces (1 in.)
- 18 oz seafood stock
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp oregano
- 1 tsp thyme
- ½ tsp chili flakes
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ear of corn cut into rounds (1 in.) (approx. 8 oz)
- 14 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
- crusty bread to serve
- 1 lemon cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 333.2 kcal / 1394.1 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Sód
- 1277.7 mg