Urządzenia i Akcesoria
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
2 szczypty soli
-
160 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła
-
80 g ksylitolu, (patrz wskazówka)80 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
40 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
247.7 mg
Białko
13 g
Kalorie
2507.8 kJ /
599.4 kcal
Tłuszcz
52.3 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Zielone pancakes z tofu
15 min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Tropikalny moktajl
10 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Klasyczne brownie
50 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min