Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 sztuk
Składniki
-
250 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
70 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej100 g groszków z gorzkiej czekolady
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
36.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
550.9 kJ /
131.7 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 h
Kosmiczny tort
3 h
Cynamonki na parze
50 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 h
Wegańskie lody czekoladowe
7 h
Magdalenki (bez glutenu)
1 h
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Omlety na parze z krewetkami
35 min
Domek z piernika (z silikonowej formy)
1 h 30 min
Żelki mango
2 h 30 min
Ciastka owsiane
35 min