Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 sztuk
Składniki
-
250 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
70 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, grubo posiekanej100 g groszków z gorzkiej czekolady
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
36.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
550.9 kJ /
131.7 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Virgin Aperol Spritz
10 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Mąka ryżowa
5 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Ciastka owsiane
35 min