
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinaigrette verte
- 85 g de parmesan coupée en morceaux
- 60 g de noix concassée
- 2 gousses d'ail
- 30 g de feuilles de basilic frais
- 30 g d'épinards frais
- 115 g de jus de citron fraîchement pressé
- 60 g d'huile d'olive
- 30 g de vinaigre de riz
- 1 c. à thé de sel selon le goût
Salade de fenouil
- 340 g bulbe de fenouil coupée en morceaux
- 10 g aneth frais
- 200 g de pomme verte en quartiers
- 225 g de concombre libanais coupée en morceaux (5 cm)
- 140 g oignon verts (environ 2 bottes)
-
225
g petit pois frais cuit
lub 225 g petit pois surgelé cuit - 140 g de noix concassée
- 5 g d'aneth frais pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 271.4 kcal / 1135.4 kJ
- Białko
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 433.9 mg