
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yogourt au tahini
- 170 g tofu soyeux coupée en morceaux
- 170 g yogourt nature
- 45 g tahini
- 1 c. à thé miel
- 1 c. à thé vinaigre
- ½ c. à thé sel
- ¼ c. à thé ail en poudre
- ⅛ c. à thé poivre noir moulu
Champignons au miso
- 30 g eau
- 395 g champignons shiitaké frais en fines tranches
- 30 g beurre salé
-
2
c. à thé mirin
lub 2 c. à thé xérès sec - 1 c. à thé sauce de soja
- 1 c. à thé sauce soja sucrée (voir Conseil)
- 1 c. à soupe pâte de miso rouge (akamiso)
- 1 pincée poivre blanc moulu pour l'assaisonnement
- 4 tranches de pain au levain
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 601.4 kcal / 2516.2 kJ
- Białko
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 1523.4 mg