Toast de champignons au miso avec yaourt au tahini

Toast de champignons au miso avec yaourt au tahini

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Yogourt au tahini
  • tofu soyeux coupée en morceaux
    170 g
  • yogourt nature
    170 g
  • tahini
    45 g
  • miel
    1 c. à thé
  • vinaigre
    1 c. à thé
  • sel
    ½ c. à thé
  • ail en poudre
    ¼ c. à thé
  • poivre noir moulu
    ⅛ c. à thé
Champignons au miso
  • eau
    30 g
  • champignons shiitaké frais en fines tranches
    395 g
  • beurre salé
    30 g
  • mirin
    2 c. à thé
    2 c. à thé xérès sec
  • sauce de soja
    1 c. à thé
  • sauce soja sucrée (voir Conseil)
    1 c. à thé
  • pâte de miso rouge (akamiso)
    1 c. à soupe
  • poivre blanc moulu pour l'assaisonnement
    1 pincée
  • de pain au levain
    4 tranches

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 601.4 kcal / 2516.2 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 86.9 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 1523.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...