Toast de champignons au miso avec yaourt au tahini

Toast de champignons au miso avec yaourt au tahini

5.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Yogourt au tahini
  • 170 g tofu soyeux coupée en morceaux
  • 170 g yogourt nature
  • 45 g tahini
  • 1 c. à thé miel
  • 1 c. à thé vinaigre
  • ½ c. à thé sel
  • ¼ c. à thé ail en poudre
  • ⅛ c. à thé poivre noir moulu
Champignons au miso
  • 30 g eau
  • 395 g champignons shiitaké frais en fines tranches
  • 30 g beurre salé
  • 2 c. à thé mirin
    2 c. à thé xérès sec
  • 1 c. à thé sauce de soja
  • 1 c. à thé sauce soja sucrée (voir Conseil)
  • 1 c. à soupe pâte de miso rouge (akamiso)
  • 1 pincée poivre blanc moulu pour l'assaisonnement
  • 4 tranches de pain au levain

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 1523.4 mg
Białko 24.8 g
Kalorie 2516.2 kJ / 601.4 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 86.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...