Ceviche de poisson

Ceviche de poisson

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • de filet de poisson blanc par ex., morue, vivaneau rouge, sole ou mérou
    510 g
  • de sel au goût, (1 + ½ c. à thé)
    1 ½ c. à thé
  • de jus de lime
    200 g
  • de tomates italiennes, de type Roma en quartiers et épépinées (environ 3 tomates)
    200 g
  • d'oignon rouge coupé en morceaux
    100 g
  • d'huile végétale
    140 g
  • d'origan frais (opcjonalnie) au goût
    1 c. à thé
  • de coriandre fraîche feuilles seulement, plus un supplément pour la garniture
    15 g
  • avocat en cubes (1 cm/½ po)
    1
  • tostadas au maïs pour le service
    biscuit apéritif salé, pour le service
  • limes coupées en quartiers, pour le service
    2
  • de sauce piquante pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 564.8 kcal / 2372 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 43.5 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1105 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...