Urządzenia i Akcesoria
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
400 g warzyw, mieszanych w równych proporcjach, marchewki, kalafiora, brokułu
-
60 g ryżu brązowego
-
1200 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczkę soli
-
60 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku mały
-
1 łyżeczkę curry, mielonego
-
2 szczyptę kminu rzymskiego, mielonego
-
2 szczyptę suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
2 łyżeczka syropu klonowego2 łyżeczkę syropu z agawy
-
160 g mleczka kokosowego
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 łyżki ziaren sezamu
-
2 łyżki płatków drożdżowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 porcję
Sód
6889.8 mg
Białko
57 g
Kalorie
6556 kJ /
1567 kcal
Tłuszcz
66.6 g
Błonnik
35.6 g
Tłuszcz nasycony
29.4 g
Węglowodany
174.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Kalafior tikka masala
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min