Green Shakshuka

Green Shakshuka

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portion

Składniki

  • onion quartered
    115 g
  • garlic cloves
    2
  • green tomatillo ripe, husked, destemmed and halved
    425 g
  • jalapeño pepper destemmed and deseeded
    1
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • cumin, ground
    ½ tsp
  • red pepper flake to taste
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • black pepper, ground
    ¼ tsp
  • vegetable, green i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ribbons (¼ in.)
    225 g
  • vegetable, green i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ribbons (.5 cm)
    225 g
  • egg, large (65-70 g)
    4
  • water
    510 g
  • cilantro, fresh to garnish
    4 tbsp
  • green onion sliced, to garnish
    4 tbsp
  • wholemeal bread to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 425.4 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 951 kJ / 227.3 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 18.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...