Ethiopian Meat Stew (Zighinì)

Ethiopian Meat Stew (Zighinì)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Berbere Spice Blend
  • coriander seeds
    2 tsp
  • cinnamon stick
    ½
  • allspice berries
    4 - 5
  • fenugreek seeds
    1 ½ tsp
  • whole cloves
    8
  • dried ground ginger
    1 ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    1 tsp
  • cardamom seeds
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • garlic powder
    1 tsp
  • sweet paprika
    1 tsp
  • ground smoked paprika
    1 tsp
  • turmeric, dried, ground
    1 tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
Zighinì
  • white onions cut in halves
    7 oz
  • garlic cloves
    2
  • ghee
    1 ½ oz
  • sirloin steak trimmed, cut into cubes (1 in.)
    14 oz
    14 oz lamb meat cubed, sinew free, trimmed, cut into cubes (1 in.)
  • canned crushed tomatoes
    9 oz
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    1 heaping tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 963.1 mg
Białko 22.5 g
Kalorie 1600.5 kJ / 382.5 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 15.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...