Low Carb Stuffed Acorn Squash

Low Carb Stuffed Acorn Squash

5.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese in pieces
    45 g
  • fresh parsley leaves plus extra to garnish or 15 g celery leaves, plus extra to garnish
    15 g
Acorn Squash
  • acorn squash
    1
  • avocado oil to rub
    unsalted butter, melted, to rub
  • salt to season
  • ground black pepper to season
Filling
  • cauliflower florets small stems removed
    115 g
  • yellow onion cut into pieces
    60 g
  • celery cut into pieces (2.5 cm/1 in.)
    30 g
  • walnut halves, shelled
    15 g
    15 g pecan nut halves, raw
  • avocado oil
    30 g
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • cremini mushrooms fresh, destemmed and quartered
    140 g
  • dried cranberries (opcjonalnie) unsweetened
    30 g
  • tamari sauce
    1 ½ tsp
  • apple cider vinegar
    1 ½ tsp
  • water
    1135 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 923.8 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 1909.6 kJ / 456.4 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...