Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
1 cukinia mała (ok. 300 g)
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
2 ząbki czosnku
-
30 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g serka kremowego śmietankowego, puszystego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżki sera parmezan, tartego (patrz wskazówka, opcjonalnie)
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
819.1 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1386 kJ /
331.3 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Tofu tikka masala
55 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min