Urządzenia i Akcesoria
Mule w sosie winno-porowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oleju
-
170 - 200 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
-
cytryna pokrojona na ćwiartki, do skropienia
-
bagietka pokrojona na kromki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
317 kcal /
1326.4 kJ
Białko
27.6 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
16.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
948.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 godz. 25 min
Tatar z łososia
10 min
Omułki w białym winie
35 min
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Małże z bazyliowym sosem
35 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Krem z pistacjami
20 min
Tatar
45 min