Urządzenia i Akcesoria
Mule w sosie winno-porowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
170 - 200 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
800 - 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych800 - 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
-
cytryna pokrojona na ćwiartki, do skropienia
-
bagietka pokrojona na kromki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
948.7 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1326.4 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonki na parze
50 Min
Ośmiornica po portugalsku
1 Std. 30 Min
Sushi donuty
1 Std. 45 Min
Małże z bazyliowym sosem
35 Min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 Min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 Min
Omlet z kurkami (low carb)
25 Min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 Std.
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM7)
40 Min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 Min
Ślimaczki z pesto na parze
2 Std. 5 Min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 Min