Urządzenia i Akcesoria
Gluten Free Vegan Spiralized Vegetable Pizza
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
sweet potatoes peeled, cut in pieces that fit through feeder tube350 - 400 g
-
parsnip peeled, cut in pieces that fit through feeder tube350 - 400 g
-
olive oil4 tsp
-
chickpea (besan) flour2 tsp
-
salt plus 1 pinch1 tsp
-
canned tomatoes250 g
-
fresh basil leaves10 g
-
mozzarella cheese shredded150 g
-
black olives pitted8 - 10
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1194.2 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1768.8 kJ /
422.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Batik Indulgence
24h 45min
Steamed white fish with chermoula and mulligatawny soup
1h
Lentil bolognese (Thermomix® Spiralizer, TM5)
35min
Lentil bolognese (Thermomix® Spiralizer, using modes)
35min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter, TM6)
35min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Vegan Aioli
5min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2h 25min
Cabbage Thoran
20min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min