Gluten Free Vegan Spiralized Vegetable Pizza
TM6

Gluten Free Vegan Spiralized Vegetable Pizza

5.0 ( 1 ocena )

Składniki

  • 350 - 400 g sweet potatoes peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
  • 350 - 400 g parsnip peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
  • 4 tsp olive oil
  • 2 tsp chickpea (besan) flour
  • 1 tsp salt plus 1 pinch
  • 250 g canned tomatoes
  • 10 g fresh basil leaves
  • 150 g mozzarella cheese shredded
  • 8 - 10 black olives pitted

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
422.8 kcal / 1768.8 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1194.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy