Gluten Free Vegan Spiralized Vegetable Pizza

Gluten Free Vegan Spiralized Vegetable Pizza

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • sweet potatoes peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
    350 - 400 g
  • parsnip peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
    350 - 400 g
  • olive oil
    4 tsp
  • chickpea (besan) flour
    2 tsp
  • salt plus 1 pinch
    1 tsp
  • canned tomatoes
    250 g
  • fresh basil leaves
    10 g
  • mozzarella cheese shredded
    150 g
  • black olives pitted
    8 - 10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 422.8 kcal / 1768.8 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1194.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...