Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
835 g wody
-
25 g mąki kukurydzianej
-
1 ½ łyżkę papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżkę kminku, mielonego
-
1 ½ łyżeczkę soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Mąka migdałowa
5 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min