![Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb) Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fbaf85d70c9f33299cb67134a95aab6e/Derivates/c9b1b9894aa3da6372c8a3d44401e39dfff0cada.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
-
20
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 20 g ksylitolu (patrz wskazówka) - 10 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2507.8 kJ / 599.4 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 247.7 mg