Estufado de porco e marisco

5.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

  • pescoço de porco desossado cortado em cubos (2 cm)
    200 g
  • chouriço cortado em cubos (2 cm) (ver dica)
    100 g
    100 g bacon em cubos
  • vinho branco
    250 g
  • folhas de louro
    2
  • colorau
    1 c. sopa de
  • dentes de alho esmagados
    2
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    3 pitadas de
  • azeite
    20 g
    20 g óleo vegetal
  • pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    200 g
  • cebola cortada em gomos
    170 g
  • água
    150 g
  • camarão c/ casca
    200 g
  • amêijoa fresca e limpa
    200 g
  • folhas de coentros mais q.b. p/ guarnecer
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1508.8 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 1723.9 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...