Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g hortelã, só as folhas
- 300 g borrego limpo, s/ pele e s/ osso, cortado em cubos
- 100 g toucinho fumado cortado em cubos pequenos
- 100 g presunto cortado em cubos pequenos
- 100 g chouriço de carne s/ pele, cortado em cubos pequenos
- 1 pitada de pimenta branca
- 100 g vinho branco
- 250 g água, mais q.b. p/ cozer
- 250 g arroz agulha
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 6 doses
- Kalorie
- 11553.7 kJ / 2761.4 kcal
- Białko
- 137.9 g
- Węglowodany
- 206.8 g
- Tłuszcz
- 139.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 55.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 6480.6 mg
Alternatywne przepisy
Salada de batata com atum e ovo
40min
Granizado algarvio
5 Min
Xarope de cenoura da avó Rina
96 Std.
Salada kimchi com sobras de frango
15min
Tomatada de ovos
35 Min
Lombo de porco com molho de chalota e vinho do Porto e batata-doce assada - TM5
Brak ocen
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1 Std.
Tomatada
25 Min
Mexidos de Natal
Brak ocen
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Bolo de bolachas e chocolate sem glúten
35 Min
Pernil de porco com cebolinhas, cogumelos e esmagada de ervilhas e espargos
12 Std.