Sopa de feijão com batata e chouriço

4.3 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 doses

Składniki

  • alho-francês cortado em pedaços pequenos
    100 g
    100 g cebola, cortada em quartos
  • dentes de alho
    2
  • cenoura cortada em rodelas
    160 g
  • talo de aipo cortado em pedaços pequenos
    60 g
  • pimento verde cortado em pedaços pequenos
    100 g
  • azeite
    30 g
  • caldo de legumes líquido (ver dica)
    600 g
  • batata cortada em cubos (1,5 cm aprox.)
    300 g
  • chouriço cortado em meias-luas
    150 g
  • folhas de louro
    2
  • paprika fumada
    ½ c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • feijão-branco cozido escorrido
    250 g
  • salsa, fresca picada
    1 - 2 pés de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 doses

Sód 4494.1 mg
Białko 65.5 g
Kalorie 6880.8 kJ / 1644.5 kcal
Tłuszcz 89.5 g
Błonnik 28.6 g
Tłuszcz nasycony 26.2 g
Węglowodany 149.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...