Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 coxas de frango (250 g aprox.)
- 2 peitos de frango (250 g aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 3 pés de hortelã
- 80 g cebola cortada em gomos
- 3 grãos de pimenta-da-Jamaica
- 5 grãos de pimenta preta
- 300 g miúdos de frango
- 100 g nabiças
- 1450 g água
- 50 g massa tipo pevide
- 5 gotas de molho inglês
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1054.2 kJ / 252 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 916.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pargo no forno à portuguesa com puré de cherovia e feijão
1h 10min
Mousse de limão fit
2 Std. 10 Min
Terrine de beterraba e queijo de cabra - TM6
Brak ocen
Galette de ratatouille -TM5
Brak ocen
Almôndegas de borrego com molho de tomate picante, cuscuz e mousse de chocolate e tâmaras
1 Std. 20 Min
Doce de ginja
Brak ocen
Peixe assado com ervas do Mediterrâneo - TM6
45 min
Arroz de miúdos
12 godz. 40 min
Salada de grão e bacalhau
1h
Cake pops monstro das bolachas
3h
Sopa de legumes à italiana (Ditalini) - TM6
Brak ocen
Risoto de vinho tinto e cogumelos
35min