Salmorejo (Cold Tomato Soup)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 portion

Składniki

  • extra virgin olive oil
    140 g
  • hard-boiled egg
    4
  • Serrano ham cut into pieces
    100 g
  • garlic clove
    1 - 2
  • tomato, ripe cut into pieces
    995 g
  • salt
    1 tsp
  • breadcrumbs, dried white (from day old bread)
    140 g
  • vinegar
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1050 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 1690.9 kJ / 404.1 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...