Basic Soup Purée

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portion

Składniki

  • olive oil
    15 - 30 g
  • mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (2 cm)
    170 - 200 g
  • mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
    700 - 750 g
  • water
    750 - 800 g
  • vegetable stock paste
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • salt to taste
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 717.9 mg
Białko 4 g
Kalorie 449.7 kJ / 107.5 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...