Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g dried butter beans
- 1 tsp baking soda
- 1300 g water
- 200 g onions, cut into quarters
- 45 g olive oil
- 300 g beef shoulder meat, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tsp salt
- 1 tsp pepper
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45 min.
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese sambousek
1 godz. 45 min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Red lentil soup with cumin
55min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min