Lentil puree (moujadarra)
TM5 TM6

Lentil puree (moujadarra)

3.7 (16 ocen)

Składniki

  • 200 g onions, cut into quarters
  • 40 g sunflower oil, plus extra for frying
  • 300 g lentils
  • 1600 g water
  • 2 tsp salt
  • 1 pinch ground white pepper
  • 50 g Egyptian rice, rinsed
    lub 50 g short-grain rice, rinsed
  • 10 g olive oil
  • 200 g onions, cut into halves

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2477 kJ / 592 kcal
Białko
18.9 g
Węglowodany
54.1 g
Tłuszcz
33.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy