Lentil puree (moujadarra)

Lentil puree (moujadarra)

3.6 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • onions cut into quarters
    200 g
  • sunflower oil plus extra for frying
    40 g
  • lentils
    300 g
  • water
    1600 g
  • salt
    2 tsp
  • ground white pepper
    1 pinch
  • Egyptian rice rinsed
    50 g
    50 g short-grain rice, rinsed
  • olive oil
    10 g
  • onions cut into halves
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 592 kcal / 2477 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 54.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...