Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, cut into quarters
- 40 g sunflower oil, plus extra for frying
- 300 g lentils
- 1600 g water
- 2 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
-
50
g Egyptian rice, rinsed
lub 50 g short-grain rice, rinsed - 10 g olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2477 kJ / 592 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
Alternatywne przepisy
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
'Qamar el-din' juice
5min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Red lentil soup with cumin
55 dk
Chicken moghrabieh
1h 25 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min