Eggplant Stacks

Eggplant Stacks

3.8 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
9 portions

Składniki

Eggplant
  • non-stick spray oil
  • eggplant, medium-sized Ichiban Japanese, 27 slices (5 mm/¼ in.)
    450 g
  • salt for sprinkling
  • garlic powder
    ¾ tsp
  • ground black pepper to season
Cheeses
  • mozzarella for pizza (low-moisture mozzarella) diced
    115 g
  • Parmesan cheese cut into pieces
    45 g
  • lemon peel
    2 - 3 pieces
  • ricotta cheese, fresh
    225 g
Sauce
  • yellow onions cut into pieces
    115 g
  • carrots cut into pieces
    60 g
  • red bell pepper cut into pieces
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    15 g
  • tomato sauce
    500 g
  • salt to taste
    ½ tsp
Assembly
  • water
    570 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156.7 kcal / 655.6 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 582.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...