Polvo à Lagareiro (Portuguese Baked Octopus with Potatoes)

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • New potatoes with skin
    1000 g
  • coarse salt
    100 g
  • water
    100 g
  • octopus (approx. 1000 g), cut in large pieces
    1
  • yellow onions cut in halves
    80 g
  • garlic cloves
    6
  • fresh coriander leaves
    20 g
  • olive oil
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 6994.2 mg
Białko 37.8 g
Kalorie 2629.5 kJ / 628.5 kcal
Tłuszcz 36.1 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...