Salmorejo (Spanish Cold Tomato Soup)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    150 g
  • hard-boiled eggs
    4
  • Serrano ham (opcjonalnie) cut in pieces
    100 g
  • garlic cloves
    1 - 2
  • ripe tomatoes (teardrop, pear or in vine), cut in pieces
    1000 g
  • salt
    1 tsp
  • breadcrumbs white (from the day before)
    150 g
  • sherry vinegar
    30 g
    30 g apple cider vinegar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1074.3 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 1799.2 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...