Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo (Spanish Cold Tomato Soup)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil150 g
-
hard-boiled eggs4
-
Serrano ham (opcjonalnie) cut in pieces100 g
-
garlic cloves1 - 2
-
ripe tomatoes (teardrop, pear or in vine), cut in pieces1000 g
-
salt1 tsp
-
breadcrumbs white (from the day before)150 g
-
30 g apple cider vinegarsherry vinegar30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1074.3 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
1799.2 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hand Ripped Cabbage
20 min
Honey Mustard Orange Glazed Ham
Brak ocen
Dubai chocolate pistachio crêpes
45 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 min
Naturally Sweet Mango Sorbet
10 min
Creamy Butter Chicken
1 godz.
Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons (Thermomix® Spiralizer, using modes)
20 min
Cajun Shrimp and Polenta Waffles
1 godz. 10 min
Mussels with Garlic Sauce
2 godz. 40 min
Spiced pork terrine
24 godz.
Mexican Chicken Soup
40 min
Low Carb Mushroom Gravy
45 min