Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo (Spanish Cold Tomato Soup)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil150 g
-
hard-boiled eggs4
-
Serrano ham (opcjonalnie) cut in pieces100 g
-
garlic cloves1 - 2
-
ripe tomatoes (teardrop, pear or in vine), cut in pieces1000 g
-
salt1 tsp
-
breadcrumbs white (from the day before)150 g
-
30 g apple cider vinegarsherry vinegar30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1074.3 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
1799.2 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caramel toffees
Brak ocen
Spicy Chicken with Coconut Rice
1 godz. 25 min
Mayonnaise
5 min
Guacamole
Brak ocen
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 godz.
Soft Fresh Cheese
15 godz. 20 min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Baba ghanoush
1 godz.
Korean Fried Chicken
3 godz. 10 min
Vegetarian Beehoon
25 min
Homemade Soy Milk
30 min