Almôndegas e batatas com molho de amêndoa

4.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

  • pão de véspera
    40 g
  • leite
    50 g
  • dentes de alho
    3
  • salsa mais q.b. p/ polvilhar
    9 pés de
  • carne picada mista
    500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • ovo
    1
  • azeite
    30 g
  • pão cortado em cubos (1 cm)
    30 g
  • amêndoa s/ pele
    60 g
  • vinho
    70 g
  • água
    400 g
  • caldo de legumes em pó
    1 c. chá de
    1 c. chá de sal
  • colorau
    ½ c. chá de
  • batata cortada em pedaços (3-4 cm aprox.)
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 781.4 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 2616.5 kJ / 625.4 kcal
Tłuszcz 39.9 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 36.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...