Coupe des îles

Coupe des îles

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de lait de coco
    250 g
  • de lait
    75 g
  • de rhum blanc
    2 c. à soupe
  • de lait concentré sucré
    200 g
Le lendemain
  • blanc d'œuf
    1
Le sorbet mangue-gingembre
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café
  • de mangue surgelée, en morceaux
    400 g
  • le jus d'un citron vert
  • blanc d'œuf
    1
Le sorbet banane
  • de bananes bien mûres préalablement congelées en morceaux
    400 g
La chantilly au gingembre et le dressage
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    300 g
  • de sucre glace
    30 g
  • de gingembre en poudre
    1 c. à café
  • de noix de coco râpée
    2 c. à soupe
  • le zeste d'un citron vert
  • d'ananas frais pour la décoration
    100 g
  • fruits de la Passion
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 562.3 kcal / 2352.6 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 20.6 g
Sód 91.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...