Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 190 g de farine T55
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre de tourage, froid
- farine T55, pour le plan de travail
- 90 g de beurre pommade
- 150 g de sucre en poudre
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8569 kJ / 2067 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 292 g
- Tłuszcz
- 157 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière XXL
15 Min
Entremets rose
1 godz. 30 min
Chorizo brioché
2 godz. 20 min
Baba au rhum
4h
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Paris-brest
3h 10min
Kouign-amann
2h 15min
Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette
3h 15min
Quindim (flan coco brésilien)
3h
Riz au lait XXL
55 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Cocktail Bellini
5min