![Kouign-amann Kouign-amann](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32475f5ea1e1749db458e2cac4a3600d/Derivates/95d782ad2eebecf5fc40ec6ab25d28ca27b4772a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 190 g de farine T55
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre de tourage, froid
- farine T55, pour le plan de travail
- 90 g de beurre pommade
- 150 g de sucre en poudre
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8569 kJ / 2067 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 292 g
- Tłuszcz
- 157 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45min
Paris-Brest
3h
New York roll au chocolat
1h 30min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Religieuse au café
4h 40min
Brioche Nanterre
4h 15min
Baguette tradition
15h 25min
Tarte briochée aux abricots
Brak ocen
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Brioche feuilletée tressée
17hod. 45min
Crème brûlée à la vanille
3 Std. 45 Min
Flan pâtissier feuilleté
7 Std. 40 Min