
Wersje kompatybilne
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breast fillets, skinless cut in strips (1 cm)
- ½ lemon thin peelings of skin
- 35 g olive oil
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp sweet paprika
- 300 g carrots cut in pieces
- 150 g red pepper cut in pieces
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled - 200 g wild rice
- 1000 g water
- 100 g cream
- 2 tsp wholegrain mustard
- 20 g cornflour
- 15 g fresh chives finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625 kcal / 2616 kJ
- Białko
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Węglowodany
- 52 g