Wersje kompatybilne
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breast fillets, skinless, cut in strips (1 cm)
- ½ lemon, thin peelings of skin
- 35 g olive oil
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp sweet paprika
- 300 g carrots, cut in pieces
- 150 g red pepper, cut in pieces
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 200 g wild rice
- 1000 g water
- 100 g cream
- 2 tsp wholegrain mustard
- 20 g cornflour
- 15 g fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2616 kJ / 625 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
Alternatywne przepisy
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Honeyed Chicken
25 Min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50 Min
Chicken and Warm Potato Salad
55 min
Chicken Étouffée
45 Min
Saffron Chicken Penne
30 min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30 min
Greek Style Pork Stew
30 min
Basque Chicken
1h 10 min
Chicken Breasts Pizzaiola
50 Min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40 min
Chicken Pizzaiola
50 Min