Jewish Chicken Soup

3.7 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • cooked chicken meat cut in pieces
    395 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh parsley leaves
    10 g
  • onion halved
    100 g
  • mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, parsnip), cut in pieces
    315 g
  • celery cut in pieces (1.5 cm)
    170 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
    15 g unsalted butter
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ - ½ tsp
  • chicken stock paste plus 1135 g water
    2 heaped Tbsp
    1135 g chicken stock
  • fresh pasta (e.g. pappardelle, tagliatelle)
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 416.1 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 857.7 kJ / 205 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...