Urządzenia i Akcesoria
Browned Pork Rice
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions
Składniki
-
olive oil40 g
-
pork shoulder, boneless cut in pieces (2-3 cm)200 - 250 g
-
white wine60 g
-
onion cut in pieces (2-3 cm)75 g
-
garlic clove½ - 1
-
red pepper cut in pieces (2-3 cm)40 g
-
green pepper cut in pieces (2-3 cm)40 g
-
paprika½ - 1 heaped tsp
-
meat stock cube (for 0.5 l)½
-
white short grain rice150 g
-
water250 g
-
fine sea salt½ tsp
Wartości odżywcze na 2 portions
Kalorie
1542.4 kcal /
6453.6 kJ
Białko
51.6 g
Tłuszcz
81.8 g
Węglowodany
134.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
2532 mg