Tikka Masala Wraps

4.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • chicken breast fillet, skinless cut in pieces (3 cm)
    500 g
  • sweet paprika
    2 Tbsp
  • garam masala
    1 tsp
  • lemon juice freshly squeezed
    20 g
  • garlic powder
    1 tsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • fresh coriander leaves
    4 Tbsp
  • plain yoghurt
    140 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • plain yoghurt
    4 Tbsp
  • wheat flour tortilla (Ø 22 cm)
    4
  • fresh coriander leaves for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 739.8 mg
Białko 34.6 g
Kalorie 1444.4 kJ / 345.2 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 30.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...