Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

4.4 69 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • ¾ - 1 ½ ząbka czosnku
  • 80 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g kostek boczku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 320 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • woda do gotowania makaronu
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 320 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 40 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ - ¾ łyżeczki cukru
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 962.3 mg
Białko 38.5 g
Kalorie 3555.6 kJ / 849.8 kcal
Tłuszcz 38.9 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 85.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...