Cheesecake à la patate douce

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pièces

Składniki

  • 80 g de sucre
  • 80 g de beurre en morceaux
  • 150 g farine de blé et un peu plus pour saupoudrer
  • 20 g de cacao en poudre non sucré
  • ½ c. à café de poudre à lever
  • 1 - 2 pincée(s) de sel selon les goûts
  • 600 g d'eau
  • 300 g de patate douce en morceaux (2-3 cm)
  • 500 g de ricotta fraîche
  • 200 g de fromage à tartiner
  • 160 g de lait concentré sucré
  • 20 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 1 c. à café d'extrait de vanille, naturel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 105 mg
Białko 6 g
Kalorie 851 kJ / 203 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...