
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g czerwonych buraków
- 150 g korzenia pietruszki, z odciętymi końcówkami
- 150 g batatów
- 150 g ziemniaków
- sól, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 379.7 kJ / 90.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 73.1 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 min
Tarta ratatouille (TM6)
1 godz. 30 min
Rumienienie szparagów
20 min
Surówka rainbow slaw (TM6)
15 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6)
10 min
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Rösti (TM6)
40 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6)
1 godz. 10 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 godz. 45 min