Hiszpański brunch

Hiszpański brunch

4.7 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcje

Składniki

Magdalenkowe muffinki
  • 120 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania
  • 1 kawałek skórki z cytryny (ok. 5 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 jajko
  • 120 g mleka
  • 120 g oleju słonecznikowego
  • 180 g mąki pszennej
  • 5 g proszku do pieczenia
Tortilla z ziemniakami i cukinią
  • 100 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 3 jajka
  • 30 g serka kremowego
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • 600 g wody
Chłodnik salmorejo; Pan con tomate
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 4 jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół
  • 100 g szynki serrano pokrojonej w plastry
    100 g szynki długodojrzewającej, pokrojonej w plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 1200 g pomidorów bez skórki, pokrojonych na kawałki
    1200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g octu jabłkowego
Sok pomarańczowy
  • 4 - 5 pomarańczy bez białych błonek (albedo), bez pestek, pokrojonych na kawałki
  • 1 cytryna bez bez białych błonek (albedo), bez pestek, pokrojona na kawałki
  • 150 - 200 g kostek lodu
  • 50 g cukru (opcjonalnie)
  • 500 g wody
Pan con tomate cd.; Podanie
  • 6 kromek chleba
  • oliwa z oliwek do smażenia i do skropienia
  • sól morska, w płatkach do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 3205.6 mg
Białko 64.3 g
Kalorie 7984.1 kJ / 1908.3 kcal
Tłuszcz 68.8 g
Błonnik 22.5 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 261.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...