
Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański brunch
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcje
Składniki
Magdalenkowe muffinki
-
cukru plus dodatkowa ilość do posypania120 g
-
skórki z cytryny (ok. 5 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek1 kawałek
-
jajko1
-
mleka120 g
-
oleju słonecznikowego120 g
-
mąki pszennej180 g
-
proszku do pieczenia5 g
Tortilla z ziemniakami i cukinią
-
kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki150 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
jajka3
-
serka kremowego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
wody600 g
Chłodnik salmorejo; Pan con tomate
-
oliwy z oliwek80 g
-
jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół4
-
szynki serrano pokrojonej w plastry100 g
-
ząbek czosnku1
-
pomidorów bez skórki, pokrojonych na kawałki1200 g
-
soli½ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
octu jabłkowego20 g
Sok pomarańczowy
-
pomarańczy bez białych błonek (albedo), bez pestek, pokrojonych na kawałki4 - 5
-
cytryna bez bez białych błonek (albedo), bez pestek, pokrojona na kawałki1
-
kostek lodu150 - 200 g
-
cukru (opcjonalnie)50 g
-
wody500 g
Pan con tomate cd.; Podanie
-
kromek chleba6
-
oliwa z oliwek do smażenia i do skropienia
-
sól morska, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1908.3 kcal /
7984.1 kJ
Białko
64.3 g
Tłuszcz
68.8 g
Węglowodany
261.2 g
Błonnik
22.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Sód
3205.6 mg