Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański brunch
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcje
Składniki
Magdalenkowe muffinki
-
120 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
1 kawałek skórki z cytryny (ok. 5 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
1 jajko
-
120 g mleka
-
120 g oleju słonecznikowego
-
180 g mąki pszennej
-
5 g proszku do pieczenia
Tortilla z ziemniakami i cukinią
-
100 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
3 jajka
-
30 g serka kremowego
-
½ łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
600 g wody
Chłodnik salmorejo; Pan con tomate
-
80 g oliwy z oliwek
-
4 jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół
-
100 g szynki długodojrzewającej, pokrojonej w plastry100 g szynki serrano pokrojonej w plastry
-
1 ząbek czosnku
-
1200 g krojonych pomidorów, z puszki1200 g pomidorów bez skórki, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g octu jabłkowego
Sok pomarańczowy
-
4 - 5 pomarańczy bez białych błonek (albedo), bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
1 cytryna bez bez białych błonek (albedo), bez pestek, pokrojona na kawałki
-
150 - 200 g kostek lodu
-
50 g cukru (opcjonalnie)
-
500 g wody
Pan con tomate cd.; Podanie
-
6 kromek chleba
-
oliwa z oliwek do smażenia i do skropienia
-
sól morska, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3205.6 mg
Białko
64.3 g
Kalorie
7984.1 kJ /
1908.3 kcal
Tłuszcz
68.8 g
Błonnik
22.5 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
261.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 godz.
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Tarta ratatouille (TM5)
1 godz. 30 min
Cytrynowy ryż (w stacji Thermomix Friend®)
25 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min